WIGILIA
- godz. 8.00 - 10.00 ŚNIADANIE w formie stołu szwedzkiego
Danie ciepłe: jajecznica na maśle, jajka na miękko
Zimna płyta: sery, sałatka grecka, jajka z sosem tatarskim, twarożek, pomidor, ogórek, masło, miód, pieczywo pszenno-żytnie
Napoje: kawa, herbata
- godz. 13.00 STÓŁ KANAPKOWO-KAWOWY
kanapki: bułka pszenna, jajko na miękko, ciasto, kawa, herbata
UROCZYSTA KOLACJA WIGILIJNA PRZY KOLĘDACH - godz.17:00
- Uroczyste połamanie się opłatkiem
- Barszcz czerwony z uszkami
- Karp w galarecie i smażony w dzwonku
- Groch z kapustą
- Ćwikła
- Śledź w śmietanie
- Gołąbki w sosie grzybowym
- Kutia
- Bułeczki z pieczarkami
- Kompot z suszonych owoców
- Piernik wigilijny
- Makowiec
- Kawa herbata, woda z cytryna